Show menu
Suomi / English

Limingan kävely- ja pyöräilykierrokset

KÄVELYKIERROS 1800-LUVUN LIMINGASSA 

(1,5 tunnin kävelykierros Limingassa)

Kävelykierros Ahteella, Liminkajoen rannalla Vanhassa Limingassa. Koe vireän maatalousvaltaisen kylän keskusalue! Mitä vanhoina hyvinä aikoina syötiin ja missä nukuttiin? Mistä kirkkoherra ja tuleva valtiopäivämies riitelivät 3 vuotta? Kävelykierroksen jälkeen, aukioloaikojen puitteissa, mahdollisuus tutustua museoalueeseen omatoimisesti. Sisäänpääsymaksut eivät kuulu kävelykierroksen hintaan.  

WANHAN LIMINGAN JULKKIKSET 

(1,5 tunnin kävelykierros Limingassa)

Kävelykierroksella Rantatietä pitkin tutustutaan Limingan kulttuurielämään ja taiteilijoihin 1800- ja 1900-luvun vaihteessa. Tavataan menestynyt ja vähemmän menestynyt muusikko, seurataan taiteilija-maanviljelijän päivän kulkua ja nähdään rahvaan elämää opettaja-kirjailijoiden silmien kautta. Ja kaiken takana oli tietysti vahva nainen… 

LUONTOA JA KULTTUURIA ALAKESTILÄN ARBORETUMISSA 

(1 tunnin kävelykierros Limingassa)

Alakestilän arboretum on Suo­men kol­man­nek­si van­hin puu­la­ji­puis­to ja yksi Limingan kauneimmista paikoista. Opas vie sinut keskelle rehevää ja eksoottista puu- ja kasvilajistoa. Metsän siimeksessä näet kokoelman kuninkaan, jota kannattaa halata! Kuulet tarinoita puuhullusta Kalle Arvolasta, joka perusti puulajipuiston 1930-luvulla. Arboretumin läpi virtaava Liminganjoki oli liminkalaisen taidemaalari Vilho Lammen rakas kuvauskohde. Puistossa on monta vanhaa, alkuperäistä rakennusta, joilla on paljon kerrottavaa elämästä maaseudulla ennen vanhaan. Mutta uskallatko mennä riiheen? Riihessä nimittäin saattaa kummitella ja vastaan voi tulla itse riihenpiru. 

TALONPOIKIA, TAITELIJOITA JA TASANKOJA

(4 tunnin opastettu pyöräretki Limingassa)

Kumpi on vanhempi – Oulu vai Liminka? Miten lampaat pystyivät perustamaan kansakoulun? Kuka oli ’Pitäjän keisari’? Ja miksi muuttolinnut palaavat vuosi vuoden jälkeen Liminkaan? Tällä opastetulla pyöräretkellä tarinat emäpitäjä Limingasta ja sen asukkaista heräävät eloon ja pääset lähelle lakeuden luontoa. Kirkko, alkuperäiset pihapiirit, Kivikoulu ja muistokoti Aappola toimivat Limingan pitkän historian todistajina. Rantakylässä ja luontokeskuksella koet Liminganlahden ainutlaatuista luontoa ja lintuvesistöä. Ken tietää, ehkä myös bongaat lintuharvinaisuuksia! Omakustanteinen evästauko Liminganlahden luontokeskuksella (omat eväät tai kahvila-ravintola). 

X